top of page

2. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi (ERTE)


Eğitim Liderleri Derneği ve Aydın Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen 2. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi (ERTE), törenle başladı.



Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Davutlar Meslek Yüksekokulu’nda organize edilen ve yurtiçi ile yurtdışındaki değişik üniversitelerden akademisyenlerin konuk olduğu 2. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi başladı. Sunulacak bildirilerle, panellerle ve 5 farklı ülkeden katılan konuşmacılarla eğitime katkı sağlamayı amaçlayan “Eğitim ve Öğretmen Liderliği” temalı 2. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi’nin açılışı, Ege’nin büyüleyici güzelliğiyle, birçok medeniyeti barındıran tarihiyle dünyaca ünlü turizm şehri Kuşadası’nda bulunan Adnan Menderes Üniversitesi Davutlar Meslek Yüksekokulu konferans salonunda gerçekleştirildi. Kongrenin açılışına AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Eğitim Liderleri Derneği Başkanı ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Bozkurt Bostancı, kongre başkanları Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca ile Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz, AK Parti Kuşadası İlçe Başkanı Mustafa Gökçe, Davutlar Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Bertan Akyol ve yurtiçi ile yurtdışındaki değişik üniversitelerden akademisyenler katıldı.


Açılış öncesi Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Devlet Konservatuvarı ekipleri, kemanla müzik dinletisi sundu. Açılışta konuşan Eğitim Liderleri Derneği Başkanı ve Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aynur Bozkurt Bostancı, geçen yıl ilkini Uşak Üniversitesi’nde gerçekleştirdikleri kongrenin ikincisine bu yıl Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığını belirterek, “Biz Eğitim Liderleri Derneği olarak 4 yıl boyunca eğitimde öncü olmanın sorumluluğunu taşıyarak, bilimi ve aklı esas alarak yapacağımız uygulamaları belirledik. Kendimize eğitimin dönüşümünde ve tasarlanmasında bir etki görevi biçtik. Görevlerimizden birisi de bilimsel çalışmalarımızla eğitime destek olmak, katkı sağlamaktı. Bunun içinde birinci kongremizi yaptık. Bugünde ikinci kongremizi yapıyoruz” dedi.


“OKUL DIŞI KAYNAKLARIN KULLANIMI ARTIYOR”


Kongre başkanı Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz da konuşmasında okul dışı öğrenme kaynaklarının oldukça güçlendiğini ifade ederek, “Açık ve uzaktan eğitim sistemleri aslında okula büyük bir tehdit. Son yıllarda yapılan araştırmalar öğrencilerin öğrenme amaçlı olarak okul dışındaki kaynaklardan 80 saat yararlandığını gösteriyor. Bu süre gittikçe artıyor. Dünyada bir taraftan zorunlu eğitim süresi artıyor, ama bir taraftan da insanlar öğrenme ihtiyaçlarını tam olarak okulda karşılayamıyorlar. Eğitim sistemini yeniden gözden geçirmeliyiz” diye konuştu.


5 ÜLKE VE 50 FARKLI ÜNİVERSİTE


Adnan Menderes Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recai Tunca ise yurtiçi ve yurtdışından akademisyenleri üniversitelerinde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Kongreye 5 farklı ülke ve 50 farklı üniversiteden akademisyenlerin katıldığını kaydeden Tunca, “Hocalarımız kendi eğitim alanlarıyla ilgili daha iyi neler yapılabileceğini tartışmak üzere üniversitemize geldiler. Bu süre içerisinde bizler üniversite yönetimi olarak elimizden gelen her türlü çabayı göstereceğiz” ifadesini kullandı.


“AYDIN, ÇOK DEĞERLİ BİR İLİMİZ”


2. Uluslararası Eğitim Araştırmaları ve Öğretmen Eğitimi Kongresi’nin Aydın’da düzenlenmesinden mutluluk duyduğunu anlatan AK Parti MKYK Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise şunları söyledi: “Mustafa hocam, olmaması gerekenleri yaşamda olanlarla anlattı. Recai hocamda yaşadığım şehri çok güzel anlattı. Bu topraklar hakikaten çok güzel topraklar. Hem altı, hem üstü çok değerli. Fakat şehir olarak bunu katma değere maalesef çeviremiyoruz. İnşallah bu dönem görev aldığımız arkadaşlarımızla birlikte gerekli çalışmaları yapıyoruz. İnşallah güzel bir sonuç alacağımızı düşünüyorum.”


“ADÜ, BAŞARILI BİR ÜNİVERSİTE”


Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nin il genelinde dağınık coğrafyada faaliyet gösterdiğini sözlerine ekleyen Yavuz, “Hem fakülteleri, hem de yüksekokulları gereği Buharkent’te de imzaları var, Didim’de de var, Kuşadası ve Davutlar’da da var. Bu çok zor bir şey. Bu kadar dağınık bir coğrafyada çalıştıkları için tabiî ki zorlanıyorlar ama başarılı bir üniversite. Kendilerine ben teşekkür ediyorum. Bir siyasetçi olarak bunun toplanması gerektiğini düşünüyorum” şeklinde konuştu.


FOTOĞRAF SERGİSİ AÇILDI


Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Semiha Şahin ve Prof Dr. Mustafa Şahin tarafından hazırlanan “Yeşil Okullar: ABD Wisconsin Örneği” adlı fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Ardından “Okul: Bugünü Yarını” adlı ilk panel gerçekleştirildi. Panele Ankara Üniversitesi Prof. Dr. Ali Balcı, Gazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Necati Cemaloğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ruhi Sarpkaya ve Necmettin Erbakan Üniversitesi’nden Prof. Dr. Mustafa Yavuz konuşmacı olarak katıldı.

Kaynak: http://www.aydindenge.com.tr, Ediz Verdioğlu'nun 13 Eylül 2018, Perşembe günkü yazısından alınmıştır.


bottom of page